Bieren

Viswijf

 

is een koperblond bier, licht gesluierd, met een grote, witte,

rotsachtige schuimkraag die lang op het bier blijft staan

en achteraf mooi aan het glas kleeft.

Het aroma is fris hoppig, fruitig met toetsen van citrus

en licht zoet van de mout.

De smaak heeft eerst een licht zoete aanzet die overgaat

in een stevige fruitige bitterheid.De body is stevig en prikkelend van de koolzuur.

Op het einde is er de lange zacht bitter nasmaak. Kortom, een bier met een eigen karakter, geschikt voor elke gelegenheid.

 

Alc: 7,5%vol

 

Schouwveger²

 

is een donker bier van 9%vol met een mooie, vette, licht bruine schuimkraag. Aroma’s van koffie, mokka en licht kruidig (peper, tikkeltje kaneel, nootmuskaat en zoethout). De smaak is stoutachtig met een mooie balans tussen zoet, zuur, koffie en karamel.

Een echt karakterbier met uitgesproken smaken.

 

Alc: 9%Vol

Cuvee Médard

 

is een exclusief bier dat slechts af en toe in beperkte oplage beschikbaar is.

 

Het is op een eik gerijpt bier..

Elke versie zal ontstaan uit een ander basisbier gerijpt op een ander vat.

 

 

De eerste versie is gelanceerd in december 2016 en was een combinatie van de aprilvis, een donker, fris zoet-zurig bier van 7,5%vol, dat 5 maanden mocht rijpen op een peated whiskey vat.

 

De volgende versie komt eind 2017. Deze keer worden 2 vaten gebruikt. Eén waarop cognac heeft gerijpt en op het andere heeft Banyuls gelegen, een Franse zoete wijn. Het basisbier wordt een tripel van 8%

 

Vissenberg Blond

 

is het eerste bier dat gebrouwen is in de nieuwe installatie in Nijlen.

Het is een blond bier van hoge gisting. Frisse dorstlesser, moutig, kruidig en hopbittere afdronk.

 

 

 

Alc: 6,5%vol.

Vissenberg Special - experimentele reeks

 

Met regelmaat zullen éénmalige, exclusieve testbrouwsels gemaakt worden.

Fruit, hop, kruiden, specialiteiten, alles is mogelijk.

Hou de Facebook pagina in de gaten voor de beschikbaarheid deze unieke brouwsels.

 

 

K0005 is de eerste in de reeks.

Amber kleurig - 7,5% alc - moutig, kruidig, gebalanceerde bitterheid.

 

K0006 is de tweede telg. Een chocolat stout van 4,5% alc. Bij de gisting worden cacao nibs toegevoegd. Deze geven de stout subtiele toetsen van pure cocolade die perfect samengaan met het gebrande van de mout.

 

Aardbei bier

 

In 2017 werd voor het eerst een bier gemaakt in samenwerking met aarbei boerderij Op het Veld in Bevel (Nijlen).

Een atypisch fruitbier met verse aardbeien. In tegensteklling tot de gekende zoete fruitbieren is dit een droog, licht bitter bier, fruitig, droog met een licht zurige afdronk.

We maken zoveel mogelijk gebruik van Belgische geteelde hop uit de regio van Poperinge. We dragen dan ook met trots het logo "Belgische hop" voor de meeste van onze bieren.

- K0005

- K0006

- Aprilvis 2017

- Cuvée Médard 2017

- Semmeleir

Brouwerij Vissenberg bvba

Bouwelsesteenweg 72

2560 Nijlen

 

info@brouwerijvissenberg.be